De draairichting van je deur bepalen, hoe doe je dat?


Een deur kan links- of rechtsdraaiend zijn, meerdere mogelijkheden zijn er niet. Maar hoe bepaal je nu of een deur links- of rechts draait? In onderstaande artikel leggen we duidelijk uit wat je moet weten om de juiste draairichting te bepalen. Het zou jammer zijn als we de scharnieren aan de verkeerde zijde van de deur infrezen.


De draairichting van een deur bepalen


Er bestaat een simpele handleiding voor het bepalen van de draairichting. Je gaat aan de kant van de deur staan waar de deur naartoe opent. Hangen de scharnieren zichtbaar aan de rechterzijde? Dan is de deur rechtsdraaiend. Hangen de scharnieren aan de linkerzijde? Dan is de deur linksdraaiend. Simpel he? 
De draairichting van je deur is belangrijk bij op maat gemaakte deuren. Bij vlakkedeur.nl zorgen we ervoor dat de scharnieren vooraf ingefreesd worden. Dan is de juiste draairichting bepalen een must. 

 

Standaard draairichtingen van deuren


Sommige binnendeuren zijn standaard naar binnen- of buitendraaiend uitgevoerd. Dat heeft te maken met de situatie. Een meterkast draait altijd naar buiten, omdat naar binnendraaien geen optie is. Bij natte ruimtes zoals een toiletdeur of badkamerdeur draait de deur meestal naar buiten toe, zodat er meer ruimte is voor het sanitair en het gebruik hiervan. De andere binnendeuren in huis draaien meestal richting de gang of hal. Hier is het ruimteverlies minder storend, omdat deze ruimtes groter zijn.

Zie onderstaande afbeeldingen voor een visuele uitleg voor het bepalen van de draairichting.
 

 


Mocht je er zelf niet uitkomen? Neem dan snel contact op met ons en we helpen je graag verder.

 4 weken levertijd op maatwerkdeuren

 Gratis verzending bij bestellingen vanaf €695,-

 Veilig online bestellen

 Eigen productie

 Inmeetservice op locatie

© 2023 - 2024 vlakkedeur.nl | sitemap | rss